علائم حساسیت به کرم ضد آفتاب چیست؟

علائم حساسیت به کرم ضد آفتاب

علائم حساسیت به کرم ضد آفتاب امکان دارد به صورت قرمزی پوست، لکه، خارش و تورم ظاهر شود. به طور کلی برخی از ترکیبات ضدآفتاب امکان دارد در افرادی که به آن ها آلرژی دارند ایجاد حساسیت کند. این محصولات در برابر اثرات مضر خورشید از پوست محافظت می کنند. این اثرات شامل پیری زودرس و سرطان پوست است. در این مطلب به بررسی علل و نشانه های حساسیت به ضد آفتاب می پردازیم. علاوه بر این موارد اطلاعاتی در مورد درمان آلرژی به این محصولات در کودکان و بزرگسالان در اختیارتان قرار خواهیم داد.

حساسیت به ضد آفتاب چیست؟

کرم ضد آفتاب در سطوح مختلف مانند محافظت در برابر اشعه خورشید، سوختگی و پیشگیری از سرطان پوست و ایجاد چین و چروک کارایی دارد. با این حال برخی از افراد ممکن است با مشکل آلرژی به آن مواجه شوند. حساسیت به کرم ضد آفتاب زمانی رخ می دهد که از آن استفاده می کنید.

 در واقع پس از استفاده از کرم به دلیل تماس مواد موجود در آن با پوست واکنش ایجاد می شود. پس از استفاده، ممکن است متوجه قرمزی یا تاول هایی در ناحیه ای شوید که در آن اعمال شده است. به گفته متخصصان، حساسیت به ضد آفتاب غیر معمول و نادر است. با این حال برای برخی از بانوان که پوست حساسی دارند امکان دارد اتفاق بیفتد.

انواع ضد آفتاب

ضد آفتاب های شیمیایی و فیزیکی دو نوع اصلی ضد آفتاب هستند که می توانید از خانه دارو آن ها را خریداری کنید. ضد آفتاب های شیمیایی اشعه UV را جذب می کنند، در حالی که ضد آفتاب های فیزیکی حاوی مواد معدنی هستند که اشعه ماوراء بنفش را دفع می کنند.

ضد آفتاب های شیمیایی: ترکیبات این ضد آفتاب قادر به جذب پرتوهای فرابنفش و سپس آزاد کردن آن ها با انرژی کم است. انجام این عمل مانع از رسیدن اشعه ماوراء بنفش به درون پوست می شود. حساسیت به کرم ضد آفتاب شیمیایی به ندرت مشاهده می شود.

ضد آفتاب های فیزیکی: دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی از جمله اصلی ترین ترکیبات این محصولات هستند که اشعه ماوراء بنفش را پراکنده یا منعکس می کنند. درصد حساسیت ضد آفتاب های فیزیکی به طور کلی کمتر از ضد آفتاب های شیمیایی است. با این حال، آن ها از محبوبیت کمتری برخوردار هستند، زیرا به طور کامل جذب پوست نمی شوند و منجر به ایجاد لک سفید روی پوست خواهند شد.

انواع واکنش های پوستی

درماتیت تماسی (CD) شایع ترین واکنش نامطلوب پوست و حساسیت به کرم ضد آفتاب است. سه نوع درماتیت تماسی وجود دارد که می تواند افرادی را که به ضد آفتاب حساسیت و آلرژی دارند، تحت تاثیر قرار دهد.

پوست حساس: درماتیت تماسی تحریک کننده در اشخاصی که دارای بیماری هایی مانند اگزما یا پوست هستند بیشتر دیده می شود.

حساسیت به نور خورشید: این نوعی از آلرژی است که در تماس کرم ضد آفتاب با نور ماوراء بنفش ایجاد می شود. واکنش های فوتوالرژیک گاهی شبیه آفتاب سوختگی هستند. برخی از موادی که برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار می گیرند ممکن است باعث ایجاد حساسیت شوند.

درماتیت تماسی آلرژیک: این نوع حساسیت به کرم ضد آفتاب مواقعی رخ می دهد که اشخاص به یک ترکیب خاص در محصول حساسیت داشته باشد. برخی از مواد موجود در ضد آفتاب که ممکن است باعث واکنش شوند عبارتند از:

  • اکسی بنزون
  • بنزوفنون-2
  • بنزوفنون-3
  • دی بنزوئیل متان ها
  • Cinnamates
  • متوکسی سینامات

توجه: مراقب وجود عطرها اضافه شده به ضد آفتاب باشید، زیرا حساسیت به کرم ضد آفتاب حاوی عطر بیشتر مشاهده می شود.

انواع واکنش های پوستی

علائم حساسیت به کرم ضد آفتاب

حساسیت به کرم ضد آفتاب امکان دارد پس از استفاده از کرم خیلی سریع ایجاد شود، اگرچه در برخی موارد ممکن است ایجاد آن مدت زمان بیشتری طول بکشد. علائم آلرژی به این محصولات ممکن است شامل موارد زیر باشد.

  • قرمزی یا تورم پوست
  • خارش یا سوزن سوزن شدن
  • لایه برداری یا خونریزی
  • تاول ها و بثورات پر از مایع
  • تورم صورت
  • ظاهر شدن برجستگی ها
  • لکه
  • کهیر
  • خارش

در موارد جدی تر و نادرتر، حساسیت به ضد آفتاب می تواند منجر به بروز علائمی مانند مشکل تنفسی و احساس گیرکردن چیزی در گلو شود. در این مواقع ضروری است که فرد فوراً به بیمارستان مراجعه کند تا این علائم بتواند درمان شود. حساسیت به ضدآفتاب با مشاهده علائمی که پس از استفاده از محصول بر روی پوست ظاهر می شود قابل تشخیص است و نیازی به انجام آزمایش یا معاینه خاصی نیست.

با این حال، متخصص پوست ممکن است انجام یک آزمایش آلرژی را برای بررسی اینکه آیا فرد هر نوع واکنشی به مواد موجود در ضد آفتاب دارد یا خیر توصیه می کند. علاوه بر این، قبل از استفاده از ضد آفتابی که تا به حال استفاده نکرده اید، توصیه می شود کرم ضد آفتاب را در ناحیه کوچکی بمالید و بگذارید چند ساعت بماند. اشخاصی که از بعضی بیماری ها مانند پسوریازیس و اگزما رنج می برند، بیشتر از دیگر افراد در معرض ابتلا به حساسیت به کرم ضد آفتاب هستند. همچنین اشخاصی که دارای پوست آسیب دیده هستند یا در فضای باز کار می کنند نیز در معرض این آلرژی ها بیشتر قرار می گیرند.

بهترین مارک ضد آفتاب برای پوست حساس

برندهای مختلف داخلی و خارجی وجود دارد که کرم های ضد آفتاب مناسبی برای پوست حساس تولید می کنند.

مدیسان: این شرکت به صورت تخصصی در زمینه تولید کرم های ضد آفتاب فعالیت می کنند. این برند برای انواع پوست از جمله پوست های حساس کرم ضد آفتاب با پوشانندگی بالا تولید می کند.

پیکسل: پیکسل یکی از برندهای صاحب نام ایرانی است که به دلیل تولید کرم های ضد آفتاب باکیفیت شناخته می شود. افراد دارای پوست حساس می توانند کرم های ضد آفتاب مناسب پوست حساس این برند معتبر را خریداری کنند.

الارو: این برند فرانسوی کرم های ضد آفتاب برای انواع پوست را تولید می کند. از جمله ویژگی های محصولات این برند می توان به مقابله با اشعه های مضر خورشید و بافت سبک اشاره کرد.

لافار: کرم ضد آفتاب مناسب پوست های حساس این برند با Spf50 تولید می شود. از جمله ویژگی های آن می توان به جلوگیری از خشکی پوست و ایجاد لکه بر روی پوست است.

وچه: وچه یک برند ایرانی با متخصصان فرانسوی است که محصولات درجه یکی را تولید می کند. کرم ضد آفتاب این برند دارای فرمولاسیون سبک با جذب بالا و بدون ایجاد چربی است.

اثرات مضر ضد آفتاب برای کودکان

با وجود فواید بسیار زیاد استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان، ممکن است عوارض جانبی به خصوص برای کودکان با پوست حساس ایجاد کند.

  • برخی از کرم های ضد آفتاب حاوی PABA ممکن است لباس ها را لکه دار کنند و ممکن است باعث حساسیت پوستی شوند .
  • بنابراین اگر متوجه تحریک و قرمزی روی پوست کودک خود شدید، استفاده از ضد آفتاب را متوقف کنید. با پزشک یا داروساز در مورد استفاده از ضد آفتاب مناسب برای کودک خود مشورت داشته باشید.
  • واکنش آلرژیک به ضد آفتاب کودکان نادر است، اما اگر واکنش آلرژیک به ضد آفتاب مانند تورم پوست، زبان یا گلو، بثورات پوستی، سرگیجه یا مشکل در تنفس رخ داد، به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید.

حساسیت به ضد آفتاب در کودکان

غیرممکن است که برای اولین بار قبل از استفاده کودک از کرم بدانیم چه واکنشی به آن نشان می دهد. هنگامی که برای اولین بار از یک ضد آفتاب خاص استفاده می کنید، عاقلانه است که یک تست برای بررسی علائم واکنش انجام دهید. تست شامل استفاده از مقدار کمی کرم ضد آفتاب در قسمت داخلی ساعد کودک شما است. والدین باید قبل استفاده از کرم برای کودکانی که بیماری های پوستی یا پوست حساسی دارند با پزشک مشورت کنند. آن ها همچنین باید در مورد نحوه محافظت و مراقبت از کودک خود در برابر قرار گرفتن در معرض UV مشاوره بگیرند. دستورالعمل های کلی برای محافظت از کودکان در برابر نور خورشید به شرح زیر است.

  • از یک کرم ضد آفتاب بر پایه مواد معدنی با فاکتور SPF ۳۰ یا بالاتر برای کودکتان استفاده کنید.
  • به کودکتان شلوار و پیراهن آستین بلند و کلاه لبه پهن بپوشید.
  • اگر کودک شما کمتر از ۶ ماه دارد تا حد امکان او را از معرض نور خورشید دور نگه دارید.

درمان آلرژی ضد آفتاب

درمان توصیه شده برای حساسیت به کرم ضد آفتاب بستگی به شدت علائم ارائه شده دارد. هنگامی که برخی از علائم آلرژی را نشان می دهید، اولین قدمی که باید بردارید این است که استفاده از کرم ضد آفتاب را متوقف کنید. سپس با پزشک متخصص مشورت کنید تا متوجه شوید چه نوع درمانی برای شما مناسب است. با این حال، می ‌توانید تا زمانی که راه‌ حل مناسب برای خود پیدا کنید، درمان ‌های خانگی را امتحان کنید که ممکن است سوزش یا علائم پوست را تسکین دهد، از جمله:

  • برای تسکین درد و التهاب در ناحیه حساس از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • برای تسکین خارش استفاده از آنتی هیستامین گزینه مناسبی است.
  • برای تسکین خارش استفاده از آنتی هیستامین می تواند توصیه شود.
  • برای کاهش التهاب استفاده از قرص های کورتیکواستروئیدی موضعی توصیه می شود.

توجه: این درمان ها ممکن است برای همه مناسب نباشد، بنابراین اگر در معرض هر نوع آلرژی هستید، باید با پزشک مشورت کنید.

محافظت از پوست

آلرژی به کرم ضد آفتاب مشکلی است که هیچ درمانی ندارد. با این حال نکات و راهکارهایی وجود دارد که می تواند به محافظت از پوست افرادی که قبلاً آلرژی داشته اند کمک کند، مانند:

  • مارک های دیگر کرم ضد آفتاب و از ضدآفتاب ضد حساسیت را استفاده کنید.
  • در گرمترین ساعات، بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید.
  • به مکان هایی با سایه زیاد بروید و تا حد امکان زمان خود را دور از آفتاب بگذرانید.
  • از تی شرت هایی استفاده کنید که در برابر اشعه های خورشید از بدن محافظت می کند و کلاه یا کلاه لبه پهن بپوشید.
  • بیشتر غذاهای غنی از بتاکاروتن بخورید، زیرا از پوست در برابر اشعه های خورشید محافظت می کنند.

علت سوزش چشم بعد از استفاده از کرم ضد آفتاب

البته کرم های ضد آفتاب جزء ضروری مراقبت روزانه از پوست هستند. با این حال، مانند هر محصول آرایشی، ضد آفتاب ها می توانند باعث ناراحتی شوند. از جمله شایع ترین ناراحتی و حساسیت به کرم ضد آفتاب سوزش چشم است.

ورود به چشم

یکی از دلایل اصلی سوزش چشم هنگام استفاده از ضدآفتاب ها، قرار گرفتن کرم روی سطح چشم یا پلک است. این می تواند به دلیل استفاده نادرست از کرم، جابجایی کرم در حین استفاده، یا عرق کردن و انتقال آن به چشم اتفاق بیفتد.

اجزای تهاجمی

برخی از ضدآفتاب ها حاوی مواد شیمیایی خشن مانند اکسی بنزون و اکتیسونات هستند که می توانند باعث سوزش چشم شوند. این مواد در کرم ها برای جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش استفاده می شوند، اما می توانند در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. همچنین اگر کرم ضد آفتاب شما حاوی مواد بسیار غلیظ باشد، ممکن است خطر سوزش چشم را افزایش دهد. این به این دلیل است که مقادیر زیادی از مواد فعال می تواند به چشم نفوذ کند و باعث ناراحتی و تحریک شود.

واکنش به مواد نگهدارنده

برخی از ضد آفتاب ها حاوی مواد نگهدارنده مانند پارابنزوات سدیم هستند که می تواند باعث واکنش آلرژیک و حساسیت به کرم ضد آفتاب شود. این امر به ویژه برای افرادی که پوست و چشم های حساس دارند رخ می دهد.

تماس با چشم از طریق عرق و روغن

در حین فعالیت بدنی، عرق کرم ضد آفتاب را از صورت شما پاک کرده و آن را به چشم شما منتقل می کند. گلهی استفاده از کرم ضد آفتاب روی پوست چرب صورت، باعث انتقال کرم به چشم می شود. هر دوی این موارد می توانند باعث سوزش چشم شوند.

واکنش به ترکیب با سایر محصولات

گاهی اوقات زمانی که ضدآفتاب ها با سایر محصولات مراقبت از پوست مانند آرایش یا لوسیون مخلوط می شوند، واکنش رخ می دهد. این ممکن است باعث سوزش و ناراحتی چشم شود و همین امر یکی از دلایل ایجاد حساسیت به کرم ضد آفتاب است.

اگر هنگام استفاده از کرم ضدآفتاب چشم ‌هایتان احساس سوزش می‌ کند، چشم‌ هایتان را با آب تمیز بشویید. کرم‌ های باقی ‌مانده را از صورت پاک کرده و از زدن کرم روی پلک‌ ها خودداری کنید. اگر به اجزای خاصی از کرم حساسیت دارید، باید با پزشک خود مشورت داشته باشید. همچنین محصولات آرایشی بدون این مواد را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید.

علت سوزش چشم بعد از استفاده از کرم ضد آفتاب

بی ضررترین کرم ضد آفتاب

فاکتورهای مختلفی وجود دارد که بی ضررترین کرم ضدآفتاب را با توجه به فاکتورهای مختلفی می توان تعیین کرد. انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب گام مهمی برای محافظت از چشمان شما در برابر آسیب نور خورشید و جلوگیری از سوزش هنگام استفاده از آن است.

فاکتور حفاظتی UV (SPF): کرم هایی با SPF حداقل 30 و بالاتر برای مصرف توصیه می شوند. سطح SPF نشان می دهد که چه مدت می توان پوست را بدون آسیب در برابر اشعه های خورشید محافظت کرد.

حفاظت بالا: اطمینان حاصل کنید که کرم در برابر انواع پرتوهای UV از جمله UVA و UVB محافظت می کند. به این ترتیب از هر دو نوع تشعشعات مضر در امان خواهید بود.

کرم ضد آب: اگر قصد دارید زمان زیادی را در آب بگذرانید یا زیاد عرق می کنید، یک گزینه ضد آفتاب ضدآب را انتخاب کنید. حتی در تماس با آب یا عرق نیز موثر دوام بالایی دارد و روی پوست باقی می ماند.

کرم ضد حساسیت: اگر پوست حساسی دارید یا مستعد واکنش های آلرژیک هستید، ضد آفتاب هایی که حاوی مواد شیمیایی خشن نباشد برای شما بهترین گزینه به حساب می آیند.

برخی از کرم های بی ضرر و محبوب را معرفی می کنیم که می توانید از طریق خانه دارو آن ها تهیه کنید.

  • ضدآفتاب رنگی ژیناژن: این محصول در سه طیف رنگی مختلف تولید شده و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. از جمله مهم ترین ویژگی های آن می توان به قدرت جذب بالا، مقابله با سرطان، مقاومت در برابر اشعه های خورشید و پوشانندگی بالا اشاره کرد.
  • ضد آفتاب SPF35 آردن: این محصول دارای ترکیبات ضد چروک، روشن کننده و جوان کننده است. همچنین به فرآیند بازسازی سلولی کمک کرده و مقاومت بالایی در برابر تعریق دارد.
  • کرم ضد آفتاب SPF50 مکس پروتکت نئودرم: این کرم برای پوست های چرب توصیه می شود و از بافت سبکی برخوردار است.
  • کرم ضد آفتاب کودکان SPF35 پرودرما SPF35: این کرم مقاومت بالایی در برابر تعریق و نور خورشید دارد. از مهم ترین ترکیبات آن می توان به روغن دانه آفتابگردان و ویتامین E اشاره کرد.
  • کرم ضد آفتاب SPF30 ضد جوش مای مناسب پوست های دارای آکنه و چرب: این کرم فاقد چربی است و از چین و چروک جلوگیری می کند.
  • کرم ضد آفتاب آردن SPF35 مناسب افراد بالای ۴۰ سال: این کرم از ایجاد لک های قهوه ای جلوگیری کرده و با استفاده از بهترین مواد اولیه تولید شده است.

در آخر

چه ضد آفتاب ارزان و چه محصول مارک دار ممکن است باعث حساسیت شود. حساسیت به کرم ضد آفتاب ممکن است به دلیل ترکیبات کرم باشد. در همین راستا قبل از خرید این محصولات ترکیبات اصلی آن ها را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که پوستتان حساس است سعی کنید قبل از خرید کرم با پزشک مشورت داشته باشید. خانه دارو انواع کرم های ضد آفتاب اورجینال را با مناسب ترین قیمت در اختیار متقاضیان قرار می دهد.